Anbudsområden för webbtjänster

När SVT använder externa leverantörer för digital tjänste- och plattformsutveckling, faller det under LOU (Lagen om offentlig upphandling). Det betyder att vi under avtalsperioderna inte kan inleda samarbeten med andra företag än de upphandlade.

Våra nuvarande leverantörer är upphandlade i tre olika anbudsområden:

Webbyråer

  • Webbyråer är avtalade att ta totalansvar för specificerade uppdrag och har spetskompetens inom projektledning, interaktionsdesign, design, frontendutveckling, konceptutveckling, användarstudier/människocentrerad interaktionsdesign samt backendutveckling.
  • För närvarande har vi tre upphandlade webbyråer. Kontaktperson för SVTs upphandlade webbyråer är Hans G Andersson

Resurskonsulter Webb

  • Resurskonsulter/webb är avtal med leverantörer som ska tillgodose SVTs löpande behov av konsulter med kompetens inom projektledning, interaktionsdesign, design och konceptutveckling.
  • För närvarande har vi sex upphandlade Resurskonsulter/webb. Kontaktperson för SVTs upphandlade Resurskonsulter/webb är Daniel Ekelöf

Webbproducenter

  • Webbproducenter är avtalade för webbproduktion inom anbudsområdena; interaktiv produktion (fr programstödjande appar till digitala satsningar, paketeringar och kampanjer för webb), spel (produktion av digitala helhetsupplevelser som bygger på speltriggers och som erbjuder hög nivå av interaktivitet och deltagande) samt redaktionella tjänster (tjänster och sajter som bygger på och innehåller ett stort flöde av redaktionellt material, såväl text, bild och rörligt material).
  • För närvarande har vi nio upphandlade webbproducenter. Kontaktperson för SVTs upphandlade webbproducenter är Sara Fahlander